Berichten & Blogs

Annet Schouwstra

Is er meer? Interkerkelijke Alpha-cursus.

Momenteel hebben we allemaal te maken met de gevolgen van de corona-crisis. Door iedereen wordt het verschillend ervaren.
Stilgezet worden en toch… druk zijn/ met van alles bezig zijn. Herken je dat?

Thuis zijn met ons gezin. Zeker is het mooi. Zoeken naar een plekje in alle opzichten. Als jeugdverpleegkundige werk ik nu veelal thuis. Alle contacten met ouders, collega’s verloopt anders.
Houd afstand van elkaar. Op welke manier kan ik wel dichtbij komen? Ik zoek nabijheid. Dichtbij God? Er kunnen zijn voor de ander?

Is er meer?
“Stil, mijn ziel, wees stil en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen”. God omgeeft je steeds. Een lievelingslied van mij. God heeft het mij laten ontdekken: Er is meer!

God zegt: Ik ben er voor je. Jezus is gekomen, gestorven uit liefde voor mij. Johannes 3:16
Ik weet: Hij leeft! Hierdoor is er HOOP! Dat is mijn geloof. Misschien zit jij met vragen.
Is er meer? Wat is het geloof in God? Is dit geloof wel of niet ‘iets’ voor mij? Misschien geloof jij, maar is het een geloofsvlammetje geworden. Hoe kan ik meer verdieping krijgen; een relatie met God?

In Wezep is er de interkerkelijke Alpha-cursus.
Je ontmoet anderen, eet samen, je luistert naar een inleiding en praat er samen in groepjes over. Een cursus waarin je juist nadenkt over: Wie is God? Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus? Hoe kun je geloven?

Zelf vind ik het fijn en bijzonder om mee te doen met de Alpha. Voor het 3e jaar doe ik mee als (team)lid. Bij de start ken je elkaar niet, maar het contact groeit en het gaat vertrouwd voelen. Contact met elkaar; meer dichtbij.
Ja, dat is wat ik mis in deze tijd. In maart konden we niet doorgaan met de lopende Alpha-cursus, i.v.m. de corona-maatregelen. Ik hoop dat we dit jaar die cursus nog kunnen afronden.

En dan? Starten met een nieuwe Alpha; (als het kan).

Ben jij op zoek of wil je gewoon meer informatie ontvangen?
Stuur een mail naar alphawezep@gmail.com

Voor deze periode: Houd hoop. Wees lief voor jezelf en de ander.
Gisteren is een herinnering. Vandaag een geschenk. Morgen in Gods hand.

Annet Schouwstra

Meer blogs lezen?