Berichten & Blogs

ds. Sjaak Pauw

Niet zinken in de Corona-storm

Wij die ons doorgaans onaantastbaar wanen en menen alles onder controle te hebben, bevinden ons midden in een storm. Een storm die Corona heet en waar we eigenlijk geen grip op hebben. Het maakt menig Nederlander bang en onzeker. .

Naast de regelgeving die de overheid ons oplegt om de storm wat te bedwingen, wil de Bijbel ons ook helpen. Lees Mattheus 14 vers 22-36 er maar op na. Ook daar is sprake van storm. Een storm waarbij we zowel Jezus als Petrus op het water zien lopen. Bij de laatste gaat dat overigens op een gegeven moment wat minder goed. Hij zinkt weg in het meer.

Hoe kan dat nou?
Eerst lukt het Petrus wel en vervolgens gaat het fout. Het heeft te maken met Petrus’ blik. Jezus spreekt hem aan als iemand die getwijfeld heeft. In dat woord twijfel zit het woord twee. Een twijfelaar is op twee dingen gericht, kijkt naar twee dingen. Om even bij Petrus te blijven: hij kijkt naar Jezus en naar de storm en dan gaat het verkeerd. Wil hij op water blijven wandelen, wil hij net zoals Jezus boven de storm staan, dan is het zaak dat hij ‘een-voudig’ naar Jezus blijft kijken. Beide ogen op Hem gericht.

Een wijze les. Ook voor ons!
In deze stormachtige tijden moeten we beide ogen richten op Jezus. Op Hem vertrouwen en weten: hoe het ook stormt in de wereld, in mijn eigen leven, Jezus is erbij en Hij hoeft maar te spreken en de storm gaat liggen. En gebeurt dat niet, blijft het stormen, dan is Hij er nog steeds bij en mag ik weten dat niets mij van Hem zal scheiden. In eeuwigheid niet. Geen enkele storm heeft het laatste woord, dat heeft Hij alleen!

ds. Sjaak Pauw

(Doorpraten? Bel gerust! 038-2080690. Mailen mag ook: dspauw@gmail.com)

Meer blogs lezen?