Berichten & Blogs

Samen Kerst

Wie gunt u een kerstlichtje?

Net als afgelopen vijf jaar wordt ook dit jaar in gemeente Oldebroek Samen Kerst gevierd. Ieder jaar doen meer enthousiaste vrijwilligers mee. De zaterdag voor kerst doen we, samen met Stichting Present, praktische en sociale klussen voor mensen in onze omgeving die wel wat hulp en aandacht kunnen gebruiken. Ook dit jaar gaan we dat doen, uiteraard volgens de RIVM maatregelen, op 19 december.

>> Geef een naam door via www.samenkerst.com

Ook delen we op 19 december kerstlichtjes uit aan mensen in de gemeente Oldebroek die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken. Dit jaar lijkt dit belangrijker dan ooit, heel veel mensen kijken uit naar een lichtpuntje. Maar vanwege de coronamaatregelen is het wel wat lastiger. Toch gaan we proberen zoveel mogelijk mensen een hart onder de riem te steken. Namen van deze personen werden normaal gesproken vooraf door passanten in een kerstboom gehangen waarmee we een paar dagen in het winkelcentrum in Wezep stonden. Dit jaar doen we dat digitaal, omdat we mensen niet willen oproepen massaal naar het winkelcentrum te komen als dat niet nodig is.
Gunt u iemand een kerstlichtje? Geef zijn of haar naam dan door via www.samenkerst.com. Dan zorgen wij dat er op 19 december een lichtje wordt bezorgd.

Belteam
Uiteraard bezorgt Samen Kerst de lichtjes op gepaste afstand. Binnen komen om een gesprek te voeren gaat dit jaar helaas niet. Maar soms hebben mensen wel behoefte aan contact. Als ze dat prettig vinden, worden ze nadat ze het lichtje hebben ontvangen gebeld door ons speciale belteam.

Samen Kerst vieren op kerstavond
Normaal gesproken bent u van Samen Kerst gewend dat er ook een grote bijeenkomst wordt georganiseerd om samen Kerst te vieren. Dat durven we dit jaar niet aan. Net zoals een aantal kerken in Wezep het niet aandurft een fysieke viering op kerstavond te organiseren. Daarom slaan we dit jaar de handen ineen, samen met de LOCO, en maken we een programma dat op kerstavond om 20:00 op de LOCO uitgezonden wordt. Ook online zenden we de viering uit, op de website van de kerk, Samen Kerst en op de Facebookpagina Samen Kerst Wezep komt een link.

Kerstmuziek en verhalen
In de viering staan bekende kerstliedjes centraal. De muziek wordt verzorgd door de Eendracht, kinderkoor de Merels en de Samen Kerst band. Verder lezen verschillende inwoners uit Wezep en omgeving, jong en oud, tussen de muzikale bijdragen het kerstverhaal. Zo hopen we u op Kerstavond toch een warm kerstgevoel te geven, ook al kunnen we niet fysiek bij elkaar zijn. Kijkt u mee? Check voor de laatste informatie over Samen Kerst www.samenkerst.com en onze Facebookpagina.

Meer blogs lezen?