Berichten & Blogs

Upstreamcafe in de Klinker

In het ontmoetingscentrum de ‘Klinker’ aan de Klimopstraat 1 in Wezep wordt elke week op de vrijdagavond een ‘Upstreamcafe’ gehouden. Elke vrijdagavond staan de deuren open voor liefhebbers van goede koffie en een goed gesprek.

Goed nieuws voor iedereen
De landelijke stichting Upstream Nederland wil dit jaar zo’n 30 Upstream Cafés starten. Wim Rouw samen met een klein team, zijn de organisatoren bij Upstream Wezep. Zij steken de reden voor het nieuwe initiatief niet onder stoelen of banken: “Steeds meer mensen hebben burn-out klachten, voelen zich eenzaam of depressief en de coronacrisis heeft daar nog een schep bovenop gedaan. Ook in onze omgeving. Wij geloven dat de God van de bijbel voor alle mensen goed nieuws heeft. Niet alleen voor wie het nu zwaar heeft, maar ook als alles van een leien dakje lijkt te gaan.” En mooie gelegenheid om iemand mee naar toe te nemen die (nog) niet zo bekend is met de God van de Bijbel en zo invulling te geven aan de zendingsopdracht van Jezus Christus. Maar los daarvan is het ook inspirerend en opbouwend voor degene die wat bekender zijn met de boodschap. 

Professionele muziek en uit het leven gegrepen thema’s
Upstream Café Wezep nodigt iedereen uit om samen, op een laagdrempelige manier, na te denken over thema’s als geluk, liefde en geloof. Elke vrijdag openen de deuren om 19.00 uur. Gasten worden opgevangen met goede koffie of thee en iets lekkers. Rond 19.30 uur gaat er een video van start. 

De wekelijkse video wordt geproduceerd door de landelijke stichting Upstream Nederland. Peter van de Weerd: “Deze video bestaat altijd uit een aantal nummers en een inspirerende boodschap. De muziek is bijvoorbeeld van De Dijk, Coldplay of andere bekende artiesten en wordt opgenomen met een professionele band. De toespraak gaat over een uit het leven gegrepen onderwerp: gezonde relaties onderhouden, een beter mens worden of goed omgaan met je geld. Na de video is er tijd om door te praten over het thema of gewoon elkaar beter te leren kennen.” 

Meer weten over Upstream Café Wezep? We staan u graag te woord. Neem contact op met organisator Wim Rouw of Peter van der Weerd, bestuurslid van stichting Upstream Nederland. 

Wim Rouw wim.rouw@Legerdesheils.nl  0620439805 

Peter van der Weerd peter@upstream.cafe 

Meer blogs lezen?